Inbraakpreventie Gent

Inbraakpreventie Gent: het enige wat beter is dan goede alarmsystemen! Voorkomen is beter dan genezen, aldus het welbekende spreekwoord.

En dit is zeker ook het geval voor inbraken.

Het voorkomen van een inbraak is in alle opzichten beter dan achteraf het gestolen of beschadigde goed in de originele staat terug te krijgen. Vaak is het nog maar de vraag of de daders – met je kostbare spullen – achterhaald worden. En als dit al lukt, is het nog maar de vraag in hoeverre je het nog kunt gebruiken.

Om maar niet de spreken van de psychologische effecten die een inbraak op je gevoel van veiligheid en geborgenheid in je eigen huis kan hebben.

Wat is inbraakpreventie Gent?

Onder inbraakpreventie Gent vatten we alle manieren en maatregelen die getroffen kunnen worden om inbraak te voorkomen. Hier zijn vele manieren voor, die variëren van zeer goedkoop, of zelfs gratis (vraag gerust gratis een adviesgesprek aan), tot aan duurder.

Ook zijn deze manieren sterk afhankelijk van de eisen van je pand, en de specifieke beveiliging waar dit om vraagt.

Inbraakpreventie Gent kan in grote lijnen worden opgedeeld in drie verschillende soorten. Hieronder vallen de organisatorische, de bouwkundige en de elektronische maatregelen. Deze zullen we hieronder nader toelichten, zodat je ook voor je eigen woning of bedrijfspand de nodige aanpassingen kan maken.

Mocht je hier problemen bij ondervinden, contacteer ons gerust voor een vrijblijvende screening van jouw pand.

Organisatorische maatregelen voor inbraakpreventie Gent

Het succes van inbraakpreventie Gent valt of staat met de eerste stap: de organisatorische maatregelen. Deze maatregelen lopen uiteen van gratis advies om inbraak te voorkomen, tot aan kleine investeringen om dit te realiseren.

Maar wat bedoelen we nu eigenlijk met ‘organisatorische maatregelen’? Kort gezegd omvat dit alle zaken die wij, als mens, zelf kunnen uitvoeren of ondernemen om het risico op inbraak te verkleinen.

Een klein, maar erg effectief, voorbeeld hiervan is het gebruiken van een kluis voor je waardevolle spullen. Als je al je eigendommen van waarde opbergt achter slot en grendel, is de kans dat het door een ongewenste gast wordt meegenomen vele malen kleiner.

Compartimenteren

Compartimenteren is een erg effectieve organisatorische methode.

Wat dit precies inhoudt?

Hiermee wordt bedoeld dat je de meest waardevolle bezittingen en spullen in het centraalste deel van je huis plaatst.

Zo moet een eventuele inbreker een maximum van hindernissen overbruggen om erbij te geraken. Een effectieve methode, en helemaal gratis. De meeste maatregelen op organisatorisch niveau vereisen geen budget en zijn dus vrij makkelijk te implementeren.

Echter worden hierin juist de meeste fouten of nalatigheid geconstateerd, dus je doet er goed aan om ons eerst de pijnpunten van jouw pand te laten bloot leggen.

Bouwkundige maatregelen voor inbraakpreventie Gent

Een tweede groep maatregelen die genomen kunnen worden om inbraakrisico te verlagen, zijn de bouwkundige maatregelen. Dit omvat eigenlijk alles op het gebied van sloten, grendels, afsluitingen, poorten, en ga zo maar door.

Investeringen hierin kunnen relatief goedkoop zijn, zoals een extra grendel op de binnendeur of op de poort van je tuin. Echter kan het ook uitgroeien tot een redelijk dure investering. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld volledig geautomatiseerde rolluikbediening, zodat ‘s nachts alle toegangswegen tot je woning of bedrijfspand volledig afgesloten zijn.

Voor- en nadelen van bouwkundige maatregelen

Het grote voordeel van investeren in bouwkundige maatregelen is dat je het hiermee inbrekers extra moeilijk maakt. Je voegt een extra hindernis toe voor het verkrijgen van toegang, of je blokkeert dit zelfs in zijn geheel. Zo zal een inbreker sneller de aftocht blazen, nog zonder een poging te wagen om daadwerkelijk binnen te komen.

Een nadeel van bouwkundige ingrepen is echter dat niet iedere ingreep esthetisch gezien hoogvliegers zijn. Hierbij zal je dus zelf moeten uitmaken wat voor jou de hoogste prioriteit heeft en wat bij de stijl van jouw woning of bedrijfspand past. Al gaat veiligheid uiteraard nog altijd boven schoonheid.

Elektronische maatregelen voor inbraakpreventie Gent

De derde en laatste groep maatregelen voor het voorkomen van inbraken, bestaat uit de elektronische beveiliging. Met deze maatregelen kun je elke kans op menselijke ‘fout’ of nalatigheden zo goed als in de kiem smoren, aangezien alles automatisch gaat.

Zo kan men bijvoorbeeld instellen dat elke dag, na een bepaald tijdstip, het alarm automatisch inschakelt. Of dat op het moment dat het buiten donker wordt, de rolluiken voor ramen en deuren automatisch naar beneden zakken.

Of wat dacht je van een systeem dat werkt met sensoren, en aan de hand van beweging registreert of er iemand in de tuin is? En dan bij beweging deze persoon goed in het licht zetten, door de felle nachtlampen aan te laten schieten?

De meeste van deze investeringen worden nog vaak gezien als erg duur, en een luxe-product. Echter zul je al snel zien dat wij voor nagenoeg ieder budget een oplossing op maat kunnen aanbieden – zodat eenieder voldoende beveiligd kan worden in zijn eigen omgeving. Dit extra gevoel van veiligheid draagt namelijk substantieel bij aan je woongenot en -geluk!

Contacteer ons vrijblijvend »

Inbraakpreventie Gent

Advies over inbraakpreventie Gent

Over het algemeen kan je dus stellen dat lang niet alle methodes voor inbraakpreventie kostbaar zijn. Sterker nog, een groot aandeel ervan is zelfs erg goedkoop, of helemaal gratis. Geen enkele reden waarom je dit niet ook voor jouw woning kunt toepassen, dus!

Organisatorische maatregelen zijn het goedkoopst, maar ook direct het lastigst om uit te voeren. Bepaalde menselijke eigenschappen – zoals laksheid en vergetelheid – maken het een maatregel die vaak niet optimaal benut wordt.

Na organisatorische maatregelen, zijn bouwkundige maatregelen ook altijd aan te raden. Dit gaat bijvoorbeeld om goede sloten op de deuren, of rolluiken voor ramen en deuren. Dit is wel iets duurder, maar schrikt een inbreker vaak al af om uiteindelijk geen inbraakpoging te wagen.

Elektronische beveiliging haalt het menselijke element uit inbraakpreventie, waardoor het vaak het meest effectief is – al is dit ook meteen vrij kostbaar.

Voor een optimale inbraakpreventie Gent zou een combinatie van de drie maatregelen het beste zijn. Echter geven sommige mensen simpelweg de voorkeur aan een ingebouwd rolluik, via bouwkundige maatregelen, dan voor een elektrisch alarm. En weer anderen gaan liever voor een ingebouwde kluis, en kunnen via deze organisatorische maatregel iedere avond hun juwelen in de kluis leggen.

Voor ieder wat wils, dus – en met het juiste en professionele advies van BVK Security weet jij ook exact wat je kunt doen voor de inbraakpreventie Gent.

Onze hulp nodig?

Wij zijn ervan overtuigd dat een offerte opmaken iets is waarvoor een persoonlijk contact noodzakelijk is. Daarom willen we jou vragen om vrijblijvend een afspraak met ons te maken. Wij komen dan graag bij jou langs voor een deskundige opmeting waaruit een correcte prijsofferte zal voortvloeien.

Plan vrijblijvend een offerte-aanvraag »